Θοδωρής Βοριάς - "Στιγμές από το ρεπερτόριο του θανάτου" - Ιδιωτική έκδοση - 2018



Οι «Στιγμές από το ρεπερτόριο του θανάτου» είναι  η 5η μου ποιητική συλλογή. Εκεί βρίσκονται κάποιοι από τους θανάτους που συνθέτουν τη ζωή μας. Αυτοί οι θάνατοι, οι «καθημερινοί», οι πιο επώδυνοι, συνθέτουν το ρεπερτόριο που τελειώνει με τον φυσικό μας θάνατο. Είτε αναγκαστικά είτε από επιλογή μας γράφουμε κάθε τόσο τον επίλογο σε κομμάτια της ζωής μας. Τέτοια κομμάτια της ζωής έγιναν ανιλίνες και χαϊκού στις 16 σελίδες του βιβλίου που κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Θοδωρής Βοριάς 

Η ποιητική συλλογή περιέχει 23 ανιλίνες και 8 χαϊκού: Ανιλίνες: α' Κάναμε ψυχή, β' Πόσους θανάτους αποτρέψαμε, γ' Άργησε η νύχτα να περάσει, δ' Κι απάνω που έθρεφε η πληγή, ε' Στο νοσοκομείο, στ' Επιστροφή στα χαλάσματα, ζ' Τι στέκεις σεργιανώντας, η' Το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θ' Δρομολoγια με την πανσέληνο, ι' Γλίστρησε στην άβυσσο ο κόσμος, ια' Φύσηξε από τη μεριά της Παλαιστίνης, ιβ' Πρώτα σκοτώσανε τα δέντρα, ιγ' Αγγελία, ιδ' Μεταθανάτια καθαίρεση, ιε' Σιδερένιοι στρατιώτες, ιστ' Όταν σκότωσες την ψυχή σου, ιζ' Ραγίζει ο φλοιός της Ιστορίας, ιη' Alors, c' est la guerre, ιθ' Ξυπόλητοι χορεύουμε στο χώμα, κ' Το ρεπερτόριο του θανάτου, κα' Εύφλεκτοι, κβ' Αδικαιολογήτως παρών στον κόσμο, κγ' Διάλεξε μια σφαίρα. 
Χαϊκού: α' Του νεκρού ήρωα, β' Στον ποταμό του Άδη, γ' Τα βράχια κρύβουν, δ' Πενθεί η νύχτα, ε' Αποστολή θανάτου, στ' Στη Σπιναλόγκα, ζ' Έχεις μετρήσει;, η' Εκεχειρία.

Το βιβλίο διατίθεται ελεύθερα, σε ψηφιακή μορφή από τις δ/νσεις:

https://www.ebooks4greeks.gr/stigmes-apo-to-repertorio-tou-thanatou

https://www.openbook.gr/stigmes-apo-to-repertorio-tou-thanatou/


Θοδωρής Βοριάς
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Ιδιωτική έκδοση

Θεσσαλονίκη
Σεπτέμβριος 2018
ISBN: 978-618-83940-0-1



Σχόλια για το βιβλίο:

Από την Σοφία Στρέζου στην ιστοσελίδα της:  
http://anagnoseispoiiton.blogspot.com/2018/11/blog-post.html