Θοδωρής Βοριάς - "Ανιλίνες" (ποιήματα) - εκδόσεις "Το Οκτασέλιδο του Μπιλιέτου" - 2021


Είναι η 6η ποιητική συλλογή μου που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2021, σε 16 σελίδες, από τη σειρά "Οκτασέλιδο του Μπιλιέτου" των εκδoσεων Μπιλιέτο.
Η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον Βασίλη Δημητράκο.
Το σχέδιο του εξωφύλλου είναι έργο του Γιάννη Δημητράκη.

Το βιβλίο αποτελείται από 29 ποιήματα. Ανιλίνες τα είπα. Οι ανιλίνες είναι πρώτες ύλες για την παραγωγή χρωμάτων... για εμένα από το 2008 οι Ανιλίνες είναι τα μικρά ποιήματα, είναι οι πρώτες ύλες ποιημάτων.

Τέσσερις ενότητες περιλαμβάνουν τα 29 ποιήματα. Στις ενότητες του βιβλίου φέρνω ανιλίνες από χαμένες ψηφίδες, από στιγμές θανάτων, από έρημες πλατείες και σοκάκια της Σαλονίκης, από εσώψυχες καταρριχήσεις...




Στις σελίδες της ποιητικής συλλογής "Ανιλίνες" βρίσκονται τα ποιήματα: 

Στην ενότητα [Καταρρίχηση]: α') Να στραφείς μέσα σου, β') Μέσα στις τρύπες των βράχων σου, γ') Να συρθείς στα βράχια σου, δ') Ξύσε το κατακάθι της αβύσσου, ε') Άφησε τη μέρα για το δρόμο, στ') Μην το λερώνεις το χαρτί, ζ') Φωνάζεις: Νύχτα! 

Στην ενότητα [Στ' αμπάρια γαύγιζε ο Κέρβερος]: α') Από τις τρύπες της γης, β') Πέρασε το καράβι του θανάτου, γ') Ακούν οι πέτρες, δ') Λίγο χαμηλότερα από τις κορυφογραμμές. 

Στην ενότητα [Οι στίχοι είναι σφαίρες]: α') Μέσα μου πόλεμος, β') Τη μέρα μικραίνεις μες στο πλήθος, γ') Ιδέες τυπώνονται με φλόγες, δ') Κάποτε έγραφες ποιήματα, ε') Ρωτάς τι είναι τα αυτοάνισα, στ') Σας γνωρίζω στρατιώτες, ζ') Πριν μ' εκτελέσετε, η') Με τα χρόνια κύρτωσαν τα κλαδιά μου. 

Στην ενότητα [Κρύφτηκε η μέρα στο κρυφτό μας]: α') Τα κάστρα, τα κάστρα κοίταξε, β') Κρεμασμένη στο κάστρο η σημαία μας,  γ') Τα μυστικά μας, δ') Στων ερειπίων τα δωμάτια γυρίζεις, ε') Τι ζητάς εδω; στ') Άρωμα βροχής, ζ') Ξύλινα σπαθιά, η') Ξαναγεννιέται, θ') Πέτρινα χέρια, ι') Να γίνω σκόνη.

* * *

Κεντρική διάθεση:
Βασίλης Δημητράκος
Ι. Παπαγεωργίου 5 - ΤΚ. 19002 - Παιανία
Τηλ. 210 6029901
Κιν. 6946550699


* * *

Κριτικά σημειώματα για την ποιητική συλλογή (δημοσίευσαν: Αθανάσιος Τσακνάκης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Χριστίνα Λιναρδάκη, Σπύρος Λαζαρίδης):

* * *

Η ποιητική συλλογή Ανιλίνες είναι διαθέσιμη: στην Αθήνα στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Ιανός και στη Θεσσαλονίκη στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία, Ιανός.

Διατίθεται ήδη από τις ιστοσελίδες: