Θοδωρής Βοριάς - "Χαμένες ψηφίδες 2" (ποιήματα) - Ιδιωτική έκδοση - 2024



ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΙΔΕΣ 2
Θοδωρής Βοριάς
Ποιήματα
ISBN: 978-618-00-4999-2
© Θεόδωρος Π. Μποράκης
Θεσσαλονίκη
Ιανουάριος 2024

Η 7η ποιητική μου συλλογή με τίτλο "Χαμένες ψηφίδες 2" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024, σε ιδιωτική έκδοση ψηφιακής μορφής, εκτός εμπορίου. 

Στην παρουσίαση της 4ης ποιητικής μου συλλογής "Χαμένες ψηφίδες" το 2012, έκλεισα το κείμενο με τις λέξεις "γκρεμισμένα είδωλα". 12 χρόνια μετά, συνέχισα με δεμένο το νήμα σ' εκείνες τις λέξεις. 
Με τις δύο αυτές λέξεις κλείνω τις δεύτερες Χαμένες ψηφίδες μου, βέβαιος πια πως ακόμα και με τσακισμένα χέρια θα συνεχίσω να ανασύρω τόσα κι άλλα τόσα γκρεμισμένα είδωλα, αφού η σωρός τους δεν είναι έξω από μένα, και στο ταξίδι της γραφής κατάφερα να αναγνωρίσω χιλιάδες πτυχές τους στους αρμούς και στα σενάζια του βίου μου.






Η ποιητική συλλογή αποτελείται από  34 ποιήματα που χωρίζονται σε πέντε ενότητες:

ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
[Στις απότομες στροφές της ιστορίας], [Η στιγμή του φόνου], [Σχόλια σε φωτογραφία], [Ειδικές περιστάσεις], [Φτωχοδιάβολοι ποιητές], [Λαθρεπιβάτης].

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
[Ξεβάφουν οι ψυχές στον Άδη], [Σκόνη, στάχτες και σκιές], [Ξεριζωμός], [Απ' τις πλαγιές του Πάικου στου Αξιού τις όχθες], [Αποστάγματα της πατρίδας], [Κι οι ζωντανοί ξεχνούν], [Άννα].

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ
[Στίχος τραγουδιού κι η Μνημοσύνη], [Πρόκληση], [Χαρταετοί κι αγέρηδες χορεύουν], [Ανδροφόνιο], [Τραγούδι των Σειρήνων], [Άλωση], [Ίμερος], [Μελαινίς].

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ
[Ανοίξτε βήμα], [Επιστροφή], [Στις γειτονιές των κάστρων], [Ρωγμές α'],  [Ρωγμές β'].

ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΤ' ΑΝΤΡΑ
[Δεμένα κορμιά ανάμεσα στις λέξεις], [Σαλπιγκτής του 1918], [Ατσαλένιοι στρατιώτες], [Άγνωστοι νεκροί], [Νεκρόδρομοι 1944], [Επίστρατοι], [Φάλαγγα κατ' άντρα], [Επίκληση].



Επιστρέφω ξανά στις ψηφιακές αυτοεκδόσεις. Όποτε τύπωσα ποιητική συλλογή σε εκδοτικό οίκο, το έπραξα τιμώντας φίλους επαγγελματίες του βιβλίου που σεβάστηκαν τα έργα μου, χωρίς να περιμένω οικονομικά οφέλη (γνωρίζοντας καλά την αγορά του εμπορικού βιβλίου).
Επιλέγω να συνεχίσω να επιμελούμαι μόνος τις συλλογές μου και θαρρώ πως είναι εντιμότερος αυτός ο τρόπος αφοσίωσης, τόσο απέναντι στα ποιήματά μου όσο κι απέναντι στον αναγνώστη, κι όσο παραμένει αντιεμπορική η φύση της ποίησης θεωρώ πως αξίζει να υπηρετώ αυτή της την ιδιοτροπία.



Τις "Χαμένες ψηφίδες 2", αν δεν τις λάβατε ήδη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα μπορέσετε να τις διαβάσετε και να τις αποθηκεύσετε ελεύθερα από τις διευθύνσεις των παρακάτω ιστοσελίδων όπου φιλοξενούνται:

Ιστοσελίδα ebooks4greeks.gr:

Ιστοσελίδα Openbook.gr: 


Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η πρόσβασή σας στην ποιητική συλλογή μέσω των ιστοσελίδων, γράψτε μου μύνημα στη διεύθυνση thodorisvorias@gmail.com για να λάβετε τις "Χαμένες ψηφίδες 2" -κι όποια άλλη συλλογή μου επιθυμείτε- στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.



Φιλικά
Θοδωρής Βοριάς


Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Χαμένες ψηφίδες 2 σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωινής του Κιλκίς της 5/1/2024.